"Волонтер в кожному з нас"💟

Щороку 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтерів. Свято заснували ще 1985 року з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН. В Україні волонтерський рух почався в 90-х роках, коли було створено службу під назвою "Телефон Довіри", де працювали волонтери.
Сьогодні на уроці основ здоров'я школярі та школярки 7-Б класу ознайомилися з історією виникнення волонтерського руху, її діяльністю в Україні. Дали характеристики основним видам волонтерства та прийшли до висновку, що потрібно допомагати близьким, знайомим, незнайомим людям, які опинилися у біді або небезпеці.
Волонтерство - це покликання. Небайдужість до чужої біди, співпереживання, особливий спосіб мислення. Це те, що гуртує волонтерів та веде їх вперед. Саме завдяки волонтерам сотні тисяч людей і тварин по всьому світу отримують необхідну допомогу.
Роль волонтерів в Україні зараз, під час війни, важко переоцінити. Волонтери - одні з тих, хто завжди стоїть за спиною військових та допомагає їм, а також українцям на окупованих територіях, часто ризикуючи власним життям. 



Сьогодні волонтери - найпотужніша частина громадянського суспільства України, а волонтерський рух об'єднує всі міста й громади держави та всі соціальні групи. Це ідея, яка залучає до боротьби за свободу України мільйони людей із різних країн світу.












Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Щоб успішно розвиватися, потрібно фізичною культурою займатися.

"16 днів проти насильства"